Title Image

Tips voor de mooiste trouwfoto’s op je bruiloft!

Tips voor de mooiste trouwfoto’s op je bruiloft!

Leuk dat je deze blog leest! Dat betekent dat je op zoek bent naar fotografie trouwinspiratie, en misschien ga je wel binnenkort trouwen! Als fotograaf zorg ik ervoor dat alle belangrijke en unieke momenten van jullie trouwdag worden vastgelegd. Toch zijn er dingen die je als bruidspaar kan voorbereiden om jullie trouwreportage helemaal te laten aansluiten bij wie jullie zijn als bruidspaar, en ervoor te zorgen dat de foto’s uiteindelijk nóg mooier in jullie trouwalbum staan! Lees verder om mijn tips te ontdekken voor de mooiste trouwfotografie!

VOORBEREIDING

TIP 1: Kies een stijl en kleurenpalet voor jullie trouwdag en voer deze stijl en kleuren door in de grafische uitingen en versieringen en op jullie trouwlocatie. Je kan hierbij denken aan:

 

 • jullie trouwuitnodiging
 • het trouwboeket / corsages
 • naambordjes tijdens het diner
 • jullie trouwtaart
 • de versieringen tijdens de ceremonie en trouwfeest zoals ballonnen en leuke linten.
 • jullie trouwkleding
 • trouwbedankjes
 • de dresscode

 

Toen Pim en ik trouwden, hadden wij een kleurenpalet samengesteld bestaande uit blauw en goud. Die kleuren hadden we in alle uitingen doorgevoerd en daardoor kreeg je echt een geheel in de fotografie van onze trouwdag. Zelfs de dresscode hadden wij hierop aangesloten en we hadden onze trouwlocatie gevraagd om rekening met het kleurenpalet te houden bij de aankleding van onze ceremonie. Een vaste stijl zorg ook voor een mooie flow in het trouwalbum!

AANKLEDEN 

TIP 2: Als fotograaf ben ik erop getraind om zelfs in de donkerste en ruimtes nog steeds mooie foto’s te maken. Als bruidspaar kan je ook voorbereidingen treffen zodat jullie aankleed moment perfect wordt vastgelegd:

 

 • Zorg ervoor dat elke ruimte opgeruimd is en dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan vallen in de ruimte waar jullie je aankleden. Ik hou van licht!
 • Hang jullie trouwkleding alvast klaar op een hanger zodat ik deze mooi kan fotograferen.
 • Zorg ervoor dat jullie sieraden, trouwringen, favoriete geurtje, trouwkaart of andere persoonlijke dingen alvast klaarliggen bij elkaar. Ik ga ze dan mooi stylen voor de foto. Als jullie van de natuur houden is het bijvoorbeeld leuk om eucalyptus takjes klaar te leggen of gedroogde bloemen of een mooi kleedje.
 • Als je het belangrijk vindt om er ’s ochtends ook charmant uit te zien: schaf een mooie ochtendjas of kimono aan. Ik heb er zelf destijds eentje bij een lingeriezaak aangeschaft en ben er nog steeds blij mee! Bij sommige winkels kan je deze ook laten personaliseren.

ONTMOETING

TIP 3: Gaan jullie elkaar voor het eerst ontmoeten? Bedenk dan goed op welke locatie jullie elkaar voor het eerst zien.

 

Dat hoeft natuurlijk niet per se bij het ouderlijk huis te zijn, maar dat kan bijvoorbeeld ook op een mooie plek in de natuur of een plek waar jullie mooie herinneringen aan hebben!

TROUWSHOOT

TIP 4: Zorg dat jullie minimaal anderhalf uur tot je beschikking hebben voor de trouwshoot, exclusief de reistijd naar de locatie(s) De trouwshoot is namelijk ook een rustmomentje waar jullie elkaar kunnen bewonderen.

 

Zorg ook voor een back-up binnenlocatie wanneer het regent. Ik raad aan: een mooie kas of een leuk cafeetje of een brouwerij! Bovenstaande foto is zelfs in een klooster genomen. Ik neem zelf extra licht mee, dus geen gebouw is voor mij te donker! Mochten jullie het lastig vinden om een binnenlocatie te vinden, dan denk ik graag met jullie mee!

CEREMONIE & TROUWLOCATIE

TIP 5: Kijk goed naar de trouwlocatie wanneer jullie deze gaan bezoeken. Past deze ruimte bij jullie als bruidspaar, en past de ruimte binnen jullie thema? 

 

Kijk ook goed naar de locatie waar de ceremonie plaatsvindt. Zit je binnen? Kijk dan of je genoeg dag- of kunstlicht hebt in de ruimte. Als je buiten trouwt: zorg dat iedereen bij de trouwceremonie een plekje in de schaduw kan krijgen zodat zij niet in de zon hoeven te kijken, of laat de stoelen zo staan dat de zon achter de mensen schijnt.

GROEPSFOTO’S

TIP 6: Geef je ceremoniemeester een lijst met groepjes met wie jullie op de foto willen tijdens de groepsfoto’s.

 

De ceremoniemeester kan dan de groepjes bij elkaar verzamelen en ik zet jullie groepjes op de foto. Dat scheelt jullie een hoop georganiseer. Ik adviseer om maximaal voor 20 combinaties te gaan.

DINER

TIP 7: Hoe zouden jullie als bruidspaar het liefst met jullie familie willen dineren?

 

Gezellig met z’n allen aan een megalange tafel, een gezellige BBQ of juist een chique diner met kaarslicht en prachtig gedekte tafel. Kijk wat jullie trouwlocatie te bieden heeft qua setting en aankleding en laat de eetgelegenheid leuk versieren.

TROUWFEEST

TIP 8: Denk ook na over de entree op jullie trouwfeest! Willen jullie sterretjes gebruiken tijdens de entree? Superleuk! Ik kan dan met flitslicht jullie entree extra mooi vastleggen. 

 

Zijn er gasten die wat extra aandacht verdienen in jullie trouwreportage of tijdens het feest? Misschien je favoriete oom, je liefste oma of je beste vriend. Laat het mij weten!

LET’S MAKE IT PERFECT!

Mocht je nog vragen hebben voor de mooiste fotografie op jullie bruiloft? Stuur me dan even een mailtje op janneke@jantasie.com of via facebook/instagram en dan ik help jullie verder!