Lotte & Vincent

Lotte & Vincent | Head to Heart workshop Timon Both

Wauw. Ik geniet al twee dagen na van een geweldige fotografie workshop die gegeven werd door Timon Both. Zijn workshop heet Head to Heart, en tijdens de workshop leer je om niet alleen de buitenkant van iemand te fotograferen, maar ook de binnenkant. Het kan namelijk best spannend zijn om gefotografeerd te worden. Je ziet de fotograaf met zijn of haar grote camera en je wordt ineens zenuwachtig. Daardoor kan je niet jezelf zijn.

 

Timon vertelde dat de basis van fotografie vooral vertrouwen is. Door als fotograaf je kwetsbaarheid te tonen laat je zien dat je niet ‘de fotograaf’ bent, maar in de eerste plaats een persoon. Door met degene die je portretteert in gesprek te gaan over dingen die de ander raakt, mooi vindt of inspireert krijg je een connectie met de ander. Als je die connectie mag vastleggen dan fotografeer je niet alleen met je hoofd maar vooral met je hart. Je legt dan vast wie iemand echt is. Hoe mooi was het dan ook dat we tijdens de workshop het stel Lotte & Vincent mochten fotograferen. Dapper dat zij voor de camera durfden te staan met 7 andere fotografen om hun heen!

 

Ik heb heel veel geleerd van deze workshop en dat heeft me echt veel inspiratie gegeven voor mijn manier van fotograferen. Ik weet nu meer wat ik wil bereiken met mijn fotografie en heb elke dag zo’n zin om te fotograferen en te experimenteren met licht en compositie. Timon’s werk kan je hier vinden: www.timonboth.nl. Hij geeft dit jaar nog meer fotografie workshops! Daarnaast is hij een super interessant persoon om naar te luisteren en mee te praten! Ik wil sowieso nog een keer bij hem terugkomen om meer van hem te leren of gewoon een goed gesprek met hem te hebben.

BEKIJK MEER…

Johanna & Gerrit

Janco & Iris

Ylja & Coralien