Title Image

5 TIPS OM JULLIE NIEUWE TROUWDATUM BEKEND TE MAKEN!

5 TIPS OM JULLIE NIEUWE TROUWDATUM BEKEND TE MAKEN!

Is je bruiloft verplaatst door het coronavirus? Wat balen zeg! Dan moet je veel regelen om jullie bruiloft op een ander moment te kunnen vieren. Natuurlijk plannen jullie eerst een nieuwe trouwdatum, deze datum moet je dan weer aan iedereen laten weten. De trouwkaart heb je misschien al laten drukken, wat zou het zonde zijn om deze niet meer te gebruiken. Ik geef je daarom vijf creatieve tips om jullie nieuwe trouwdatum bekend te maken!

Trouwfotograaf-Groningen-Fraeylemaborg-Trouwlocatie

Tip 1: Recycle je ‘oude’ trouwkaart om tot een nieuwe uitnodiging!

Ben je helemaal in voor creatieve DIY’s? Recycle dan je trouwkaart. Je kunt de foto of illustratie van je trouwkaart uitknippen en omvormen tot een nieuwe save the date! Of je kunt er een bedankkaartje of menukaart van maken! Heb je een perforator bij de hand? Dan kan je zelfs confetti van je trouwkaart maken en deze door je gasten laten gooien tijdens jullie trouwfeest 😉

5 tips om jullie nieuwe trouwdatum bekend te maken!

Tip 2: Maak een persoonlijke videoboodschap met de nieuwe trouwdatum

We gebruiken tegenwoordig allemaal Zoom of Google Hanghouts om up-to-date te blijven met onze familie en vrienden, dus laten we deze digitale hulp vooral omarmen. Houd een Zoomsessie met jullie familie waarin jullie de nieuwe datum bekend maken of maak een Youtube vlog! Schilder je trouwdatum of maak een leuke stopmotion video. Je kunt ook jullie trouwdatum tekenen met stoepkrijt en deze van boven filmen. Of ga naar het strand en schrijf jullie datum in het zand!

change the date_kaarten_1

Tip 3: Stuur een Change the Date kaart

Is de trouwkaart al verstuurd naar jullie bruiloftsgasten en heb je budget over voor een nieuwe kaart? Maak dan jullie trouwdatum bekend met een Change the Date kaart. Lenneke Ontwerpt de change the date kaart in de stijl van jullie trouwkaart. Deze kaartjes kun je met de post naar jullie gasten sturen. Wil je besparen op de drukkosten, enveloppen en verzendkosten? Dan kun je er voor kiezen alleen het ontwerp te laten maken, en deze via mail of whats app naar jullie gasten te sturen!

change the date_kaarten_2.jpg

 

Is je trouwkaart net gedrukt en wil je deze wel graag versturen? Laat dan een tag ontwerpen voor aan je trouwkaart, daarop staat de nieuwe datum. Dit zullen jullie gasten meteen begrijpen!

Deze ‘tag’ bevestig je op een mooie manier aan jullie trouwkaarten, bijvoorbeeld met een stijlvol paperclipje of onder de bestaande wikkel van jullie kaart. Op deze kaart mag je best vertellen dat de trouwkaarten nét gedrukt waren toen jullie vanwege de huidige situatie hebben besloten de bruiloft te verzetten. Jullie hebben veel tijd en liefde gestoken in het ontwerpen van de mooiste trouwkaart, dus deze wil je natuurlijk aan je gasten laten zien.

5 tips om jullie nieuwe trouwdatum bekend te maken!

Tip 4: Stuur een digitale update van je trouwkaart

Wil je geen extra kosten maken? Maak dan van je trouwkaart een digitale update en stuur deze door per mail. Dit doe je door de voorkant van je trouwkaart te fotograferen of in te scannen en daarbij zelf een leuke mail te schrijven voor je gasten. Natuurlijk zullen ze meteen jullie trouwkaart herkennen! Ben je een beetje creatief met Photoshop? In dit programma kan je zelfs de trouwdatum op je kaart aanpassen voordat je deze digitaal verstuurd!

5 tips om jullie nieuwe trouwdatum bekend te maken!

Tip 5: Hou vrienden & familie op de hoogte met een eigen trouwwebsite

Heb je wat meer vrije tijd nu de trouwdatum opgeschoven is? Maak dan een trouwwebsite! Toen Pim en ik trouwden hebben wij een trouwwebsite gemaakt bij Appycouple.com. Dat ging heel makkelijk! We hebben hierop onze dagplanning, locaties, cadeautips en een leuk fotoboek gezet. Zo houd je digitaal je gasten op de hoogte van je trouwplannen!

5 Creatieve tips als je je bruiloft moet verplaatsen

Heb je wat gehad aan deze vijf creatieve tips om je nieuwe trouwdatum bekend te maken? Laat het me weten! Stuur dit artikel ook vooral door aan een vriend of vriendin die gaat trouwen in 2020 of 2021. Je helpt hem of haar er mee!